יתרון יחסי

גם אני מכירה את המרשם של רות סרקיס לסלט התרד האגדי. יש לי באמתחתי גם מתכונים משובחים לסלטי חסות. הטוב מבניהם, לדעתי, הוא זה עם תוספת נתחים דקים של פרמזן וצנוברים; ילדי חושבים שאני אלופה בהכנה של רביולי וניוקי. גם נתחוני פילה הבקר ברוטב יין זוכים למחמאות. אבל, לאפות איני יודעת.

עם זאת, כל פעם שאנחנו מוזמנים לארוחת ערב, חברותי מבקשות ממני להביא עוגה. הן טוענות שאין עלי בעוגות, כי רק אני יודעת מה קונים ואיפה. זהו היתרון היחסי שלי.

ובהגדרה יותר פורמלית: עקרון היתרון היחסי קובע, הכי היתרון (בייצור) הוא של מי שיש לו את ההוצאות היחסיות הנמוכות ביותר (בהשוואה לחברותי, אני מבזבזת על העוגות פחות זמן). היתרון היחסי הינו הבסיס למסחר בין שני צדדים, גם אם שניהם מסוגלים לייצר את אותם מוצרים (הן מכינות את המנה העיקרית, אני את הקינוח – יש ארוחה). לרוב מושג יתרון יחסי באמצעות התמקצעות והתמחות.


כתיבת תגובה